Parterapi

Upplever du eller din partner att er relation går på tomgång?
Har ni försökt att prata om det som gör ont men ändå hamnar tillbaka i samma mönster?
Har det blivit en tystnad mellan er, med både samtalen och skratten?
Känns det som grälen är igång för jämnan, att irritationen och kritiken kommer så fort ni ses?

Att leva i relationer kan vara fantastiskt men också upplevas smärtsamt och stressande. Vi människor är gjorda för att ha kontakt med varandra och de flesta av oss längtar efter att ha fina och kärleksfulla relationer. Trots att detta är så grundläggande för oss stöter vi på utmaningar i nära relationer.

Utmaningar kan vara att vi inte känner oss sedda och lyssnade till eller att vi upplever krav att tillfredsställa någon annans behov. Vi kan uppleva oss kritiserade vad vi än gör. Vi kan känna oss ledsna, arga och uppgivna.

En grundprincip är att bakom varje konflikt finns en längtan. Vad längtar ni efter?

Den terapimetod som jag erbjuder för par grundar sig i insikten att det är brist på kontakt som gör att problem växer och att vi upplever svårigheter i våra relationer. Vårt gemensamma arbete kommer inte i första hand fokusera direkt på problemen, utan bygger på att etablera kontakten i relationen. Vi kommer att öva på att bli bättre på att kommunicera och på att lyssna. Närvaro är fundamentet i mötet mellan oss och metoden erbjuder tydliga byggstenar för detta.

Vårt gemensamma arbete brukar leda till ökad förståelse för hur vi kan skapa mer kärleksfulla relationer och att komma åt vår längtan i de relationer vi lever i. Metoden tydliggör också vad vi gör för att skydda oss själv i olika situationer och har en anknytningsbaserad förklaringsmodell till hur vi hamnar i försvar i de relationer och situationer vi är i idag.

Jag är utbildad inom Encounter centered Couples Therapy, EcCT. Jag samarbetar med Psykologi med mera och Parkliniken och på deras hemsida finns mer information om metoden. Önskas mer
läsning Tryck här för länk till parklininken.

Jag erbjuder olika format för parterapi. Ni kan komma på sessioner på två timmar, tre timmar eller heldagar. Kontakta mig så kommer vi fram till vad som passar er bäst.

Kostnaden för par är 1250 kr / timme.


Foto: Dennis Andersson